Καλωσορίζοντας την Α΄ Γυμνασίου. Εμπόδια και γέφυρες.

 

     Η μετάβαση των μαθητών μεταξύ της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει αναδειχθεί σε σημαντικό εκπαιδευτικό ζήτημα. Στο πλαίσιο της μετάβασης αυτής πραγματοποιούνται δράσεις για την ενδυνάμωση και την ενημέρωση των μαθητών . Φέτος ως σχολείο υποδοχής είχαμε τη χαρά να συμμετέχουμε  όλη τη διάρκεια της χρονιάς  στη δράση «Γυμνάσιο ερχόμαστε» που πραγματοποιεί το 10ο Δημοτικό σχολείο.

Την Δευτέρα 15 Μάιου είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο χώρο του  2ου Γυμνασίου  τους μαθητές και τις μαθήτριες  της ΣΤ’ τάξης.

     Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στου χώρους του 2ου Γυμνασίου και ενημερώθηκαν σχετικά από την υποδιευθύντρια κ. Ιωσηφίδου Παρθένα. Ακολούθησε η ανταλλαγή δώρων και στη συνέχεια κατά ομάδες παρακολούθησαν μαθήματα της Α’ γυμνασίου.

Ξενάγηση στο γυμναστήριο, στην βιβλιοθήκη και στην αίθουσα των καλλιτεχνικών

Ενημέρωση για την λειτουργία του σχολείου στην βοηθητική αίθουσα του διαδραστικού πίνακα

Συμμετοχή στο μάθημα της πληροφορικής με το Α1

Συμμετοχή στο μάθημα της τεχνολογίας με το Α1

Συμμετοχή στο μάθημα των αρχαίων ελληνικών με το Α2

     Ελπίζουμε οι δράσεις των δυο σχολικών μονάδων να συμβάλουν στην ομαλή μετάβαση και προσαρμογή των μαθητών/τριών στην νέα βαθμίδα εκπαίδευσης που είναι το γυμνάσιο

     Ευχαριστούμε θερμά το σύλλογο εκπαιδευτικών του 10ου Δημοτικού Σχολείου και ιδιαίτερα την κ. Γκουντούλα Χρύσα για τη άψογη συνεργασία.

Η ομάδα για την μέριμνα ομαλής μετάβαση

μεταξύ των εκπαιδευτικών βαθμίδων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...