Αλεξίπτωτα μετάβασης …… από και προς το Γυμνάσιο

Καθώς η σχολική χρονιά βαδίζει στο τέλος της, η ομάδα δράσης του σχολείου μας που ασχολείται με την ομαλή μετάβαση των μαθητών/τριών στις νέες εκπαιδευτικές βαθμίδες, φρόντισε οι μαθητές/τριες των γειτονικών δημοτικών σχολείων να προσθέσουν ένα επιπλέον στήριγμα στο αλεξίπτωτο της μετάβασής τους .

Σε συνεννόηση με τους διευθυντές του 10ου και του 4ου Δημοτιiκού Σχολείου, το σχολείο μας υποδέχτηκε αντίστοιχα στις 17&24/5/24 τους μαθητές/τριες της Στ’ τάξης. Σκοπός της επίσκεψης οι μαθητές/τριες να γνωρίσουν τους χώρους του σχολείου, να έρθουν σε επαφή με τους εκπαιδευτικούς και να παρακολουθήσουν τη διδασκαλία ορισμένων μαθημάτων ώστε να κατανοήσουν τον τρόπο διεξαγωγής της διδακτικής διαδικασίας στο Γυμνάσιο.

Η διευθύντρια κ. Παρθένα Ιωσηφίδου ξενάγησε και ενημέρωσε τους μαθητές/τριες σχετικά με τον τρόπο λειτουργιάς του σχολείου, ενώ οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ενέπλεξαν τους μαθητές/τριες στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Θεωρούμε ότι έγινε μια καλή αρχή ώστε οι μαθητές/τριες της Στ τάξης να θεωρούν το 2ο Γυμνάσιο ένα ασφαλές σημείο προσγείωσης που θα τους βοηθήσει να πετύχουν τους στόχους τους. Ευχαριστούμε θερμά τους δάσκαλους των σχολείων κο Χ. Παπαδόπουλο, κο Ζ. Στεφανίδη και κο Δ. Λειψίστα για τη συνεργασία.

Η ομάδα δράσης για την ομαλή μετάβαση
των μαθητών/τριών από και προς το Γυμνάσιο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...