Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

#CodeWeek
8-23 Οκτωβρίου 2022

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Το 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας συμμετέχει στην  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής με δραστηριότητες των μαθητών των τμημάτων Α1 και Α2 με θέμα: Τεχνητή Νοημοσύνη – Αναγνώριση Προσώπου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα ενημερωθούν ανά τμήμα  για τις βασικές έννοιες της Τεχνητή Νοημοσύνη. Στην συνέχεια θα εργαστούν στην ενότητα «Face Sensing» της διαδικτυακή πλατφόρμα Scratch Lab (https://lab.scratch.mit.edu/face/), που επιτρέπει την αναγνώριση προσώπου μέσω της κάμερας του υπολογιστή υποστηρίζοντας απλές δραστηριότητες κωδικοποίησης. Θα πειραματιστούν με διάφορα στοιχεία κατά την τοποθέτηση εικόνων σε διάφορα σημεία του προσώπου τους (π.χ. μύτη, μέτωπο κλπ.) και θα δοκιμάσουν πώς λειτουργεί η αναγνώριση προσώπου (π.χ. θα ελέγξουν αν το σύστημα αναγνωρίζει το πρόσωπο, όταν ένα μέρος του είναι κρυμμένο ή καλυμμένο με ένα βιβλίο ή κάποιο άλλο αντικείμενο).

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...