Climate cares! Education for a better environment

Στα πλαίσια της γενικότερης συμμετοχής του σχολείου σε ευρωπαϊκά προγράμματα το 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας κατά το σχολικό έτος 2021-2022 συμμετείχε στο Διαπιστευμένο Σχέδιο Κινητικότητας ΚΑ1 με Συντονιστή Κοινοπραξίας την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας «Promoting a holistic approach to sustainable development», που πραγματοποιήθηκε στο Ρέικιαβικ-Ισλανδία από 24-5-2022 έως 30-5-2022 και εντάσσεται στο πρόγραμμα Erasmus Plus «Climate cares! Education for a better environment». Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας επιμορφώθηκαν είκοσι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τη Δυτική Μακεδονία. Από το 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας συμμετείχε η εκπαιδευτικός Γαβριηλίδου Ευαγγελία.

Σε μια εποχή που η βιώσιμη ανάπτυξη είναι ζητούμενο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το συγκεκριμένο σεμινάριο έφερε τους εκπαιδευτικούς σε επαφή με μια σειρά εκπαιδευτικά εργαλεία και μεθόδους που μπορούν να συμβάλλουν στην
ευαισθητοποίηση των μαθητών, ώστε να υιοθετήσουν πρακτικές με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη τόσο στο παρόν όσο και στην ενήλικη ζωή τους ως ενεργοί πολίτες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...