Φύση: Κραυγές και Ψίθυροι  …

Φύση: Κραυγές και Ψίθυροι  …

είναι ο τίτλος της εικαστικής έκθεσης που παρουσιάζεται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. με θέμα την Κλιματική Αλλαγή και απευθύνεται σε μαθητές όλων των βαθμίδων, με στόχο, αφενός την ουσιαστική επαφή και γνωριμία των παιδιών με την Τέχνη, αφετέρου την ανάδειξη ενός σύγχρονου – πανανθρώπινου προβλήματος, όπως αυτό της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της.

Στον μουσειακό αυτό χώρο και στα εκθέματά του είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν οι μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου μας με τους συνοδούς καθηγητές τους, την Πέμπτη 30/11/2023 και να θαυμάσουν από κοντά τις δημιουργίες καλλιτεχνών, όπως αυτές των Κόντογλου, Φωτάκι, Γεωργιάδη, Παπανελόπουλου, κ.τ.λ.,  να προβληματιστούν και να συζητήσουν στο θέμα της καταστροφής του περιβάλλοντος, των φυσικών καταστροφών που εντείνονται τα τελευταία χρόνια, της ανθρώπινης παρέμβασης και των συνεπειών της.

Στο τέλος της ξενάγησης οι μαθητές συμμετείχαν  και σε μια μικρή βιωματική δράση εικαστικού περιεχομένου, με θέμα σχετικό προς το θέμα της έκθεσης.

Ευελπιστούμε ότι τέτοιες διδακτικές επισκέψεις θα ευαισθητοποιήσουν τους  μαθητές γύρω από την καταστροφή που συντελείται και θα συμβάλουν στην υιοθέτηση μια πιο φιλικής στάσης προς το περιβάλλον και τον πλανήτη.

 

                                                                                                                         Η Ομάδα Δράσης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...