Διδακτικές επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες της πόλης στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας

Την Πέμπτη 14/12/23 στο πλαίσιο του μαθήματος “Τεχνολογία Β΄ Γυμνασίου” , πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη σε παραγωγικές μονάδες της πόλης.
Συγκεκριμένα ,οι μαθητές/τριες των τμημάτων Β1,Β2 και Β3 επισκέφτηκαν:
α) Το Εργοστάσιο Αρτοζαχαροπλαστικής των Ζαχαροπλαστείων “Σιδηρόπουλος Γιώργος”,
β) Την Αλευροβιομηχανία ΜΥΛΟΙ ΧΡΗΣΤΙΔΗ Α.Ε,
με στόχο την εμπέδωση της διδασκόμενης ύλης που αφορά στη γνώση της δομής των βιομηχανιών και του τρόπου λειτουργίας τους.
     Αναλυτικότερα οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν από την κα. Άρτεμις Σιδηροπούλου για την διαδικασία παραγωγής των γλυκισμάτων και των αρτοπαρασκευασμάτων, για τα πρότυπα διασφάλισης της ασφάλειας των τροφίμων και είδαν τη γραμμή παραγωγής.  Τέλος δοκίμασαν κάποια από τα προϊόντα της επιχείρησης .
     Στην αλευροβιομηχανία Μύλοι Χρηστίδη, η ενημέρωση έγινε από την Τεχνικό Ασφαλείας του εργοστασίου κα. Ελπίδα Σαμαρά.  Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για την παραγωγική διαδικασία των αλεύρων και του σιμιγδαλιού.  Παρακολούθησαν τη λειτουργία της γραμμής παραγωγής από το αρχικό προϊόν στα σιλό μέχρι την παλετοποίηση .   Ξεχωριστή αναφορά έγινε στη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων της εταιρίας και στον κύκλο εργασιών της εταιρίας.
    Τέλος οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν τη λειτουργία του ρομποτικού βραχίονα που διαθέτει η επιχείρηση και εξυπηρετεί στη συσκευασία των αλεύρων χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση.
Τους μαθητές/τριες συνόδευαν , οι εκπαιδευτικοί του σχολείου: Γεωργιάδου Γεωργία, Παπαγεωργιάδου Σοφία, Τριανταφύλλου Ξένια και Κουδούνας Γεώργιος.
Ευχαριστούμε και τις δυο παραγωγικές μονάδες για την εμπεριστατωμένη ξενάγηση και τη θερμή φιλοξενία!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...