POWER OF EDUCATION

Για άλλη μια φορά το  2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας συμμετέχει στα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Φιλοξενούμενοι του οργανισμού  International Association for Peace and Democracy Development, βρέθηκαν στο Aachen της Γερμανίας, από 20-6-2022 έως 23-6-2022, δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου, ο Στάθης Κοκκινίδης και ο Γιάννης Μπιτσακάκης.

Το θέμα του προγράμματος είναι η μη τυπική εκπαίδευση, με καινοτόμες δράσεις και νέους τρόπους διδασκαλίας. Στην πρώτη αυτή συνάντηση βρέθηκαν εκπαιδευτικοί από την Πορτογαλία την Τουρκία και την Ελλάδα. Στη συνάντηση αυτή παρουσιάστηκε αρχικά ο στόχος του προγράμματος και η μεθοδολογία του. Στη συνέχεια έγιναν εργασίες και ανατέθηκαν αρμοδιότητες στους συμμετέχοντες. Οι ομάδες έκαναν εργασίες στους υπολογιστές αλλά και εξωτερικές δραστηριότητες. Τέτοιες δραστηριότητες ( outdoor activities) έγιναν και κατά την διάρκεια  της επίσκεψης της ομάδας στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας και στη Λιέγη του Βελγίου.

 Τέλος προγραμματίστηκαν οι επόμενες συναντήσεις, τον Οκτώβριο του 2022 στην Αττάλεια της Τουρκίας, τον Μάρτιο του 2023 στο Γκιμαράεζ της Πορτογαλίας και η τελική συνάντηση το Σεπτέμβριο το 2023 στην Πτολεμαΐδα.

Η συνεργασία υπήρξε καταπληκτική και οι εντυπώσεις ήταν υπέροχες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...