Επίσκεψη στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

Την Τετάρτη 26-4-2023, είκοσι τρεις  μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Γ2 του σχολείου μας  πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας «Γνωριμία με τη δομή, την οργάνωση και τη λειτουργία ενός ατμοηλεκτρικού σταθμού». Οι εκπαιδευτικοί Γεωργιάδου Γεωργία, Ιωσηφίδου Παρθένα και Παπαγεωργιάδου Σοφία, ως υπεύθυνες του προγράμματος, οργάνωσαν την επίσκεψη και συνόδευσαν τα παιδιά.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη δομή, την οργάνωση και τη λειτουργία ενός ατμοηλεκτρικού σταθμού από το πρωτογενές αγαθό έως την παραγωγή και κατανομή ενέργειας. Επιπλέον, ενημερώθηκαν για την διαδικασία εξόρυξης και μεταφοράς του λιγνίτη.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας της νέας λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5 και της αντιρρυπαντική τεχνολογίας που χρησιμοποιείται σε αυτήν. Η μονάδα αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία μέσα στο 2023 ενισχύοντας την ενεργειακή ασφάλεια της χώρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...