Γνωριμία με τη δομή, την οργάνωση και τη λειτουργία ενός ατμοηλεκτρικού σταθμού

Τη Δευτέρα 29/5/2023 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 2ου Γυμνασίου η παρουσίαση των προγραμμάτων δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2022_23 .
Σε ότι άφορα στο θεματικό άξονα Αγωγής Σταδιοδρομίας παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος «Γνωριμία με τη δομή, την οργάνωση και τη λειτουργία ενός ατμοηλεκτρικού σταθμού».

Οι μαθητές, στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος, μελέτησαν , τη συμβολή του λιγνίτη στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και τη λειτουργία της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5 η οποία είναι η πιο σύγχρονη θερμική μονάδα της Ελλάδας.

Αρχικά οι μαθητές με βιβλιογραφική και διαδικτυακή έρευνα αναζήτησαν απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν και ακολούθησε η δια ζώσης ενημέρωση.
Με τον τρόπο αυτό είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ευθύνη της επιχείρησης προς το κοινωνικό σύνολο και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα παραγωγής της ενέργειας.

Τέλος παρήγαγαν οπτικοακουστικό υλικό με τις πληροφορίες που συνέλεξαν και τις δράσεις που πραγματοποίησαν και το παρουσίασαν στη σχολική κοινότητα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...