Φροντίζω το περιβάλλον

Στα πλαίσια δράσεων του σχολείου μας με θέμα Φροντίζω το περιβάλλον: Ανακύκλωση … τρόπος ζωής, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη μαθητών και καθηγητών του σχολείου μας, σήμερα 09.05.23, στην Τοπική Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Πτολεμαΐδα (θέση Κουρί) με τη συμμετοχή ενός τμήματος της Α΄ Γυμνασίου (Α2) και δύο τμημάτων της Γ΄ Γυμνασίου (Γ2, Γ4).
Στον χώρο αυτό οι μαθητές είδαν τις εγκαταστάσεις όπου συγκεντρώνονται και απ’ όπου μεταφέρονται με ευθύνη της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ για περαιτέρω επεξεργασία τα προς ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση απορρίμματα της περιοχής.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την κυρία Ευγενία Καραπάτσιου γενικότερα σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, τους τρόπους ανακύκλωσης και τα ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ συζητήθηκαν με τους μαθητές τρόποι περιορισμού των απορριμμάτων, με έμφαση στα οφέλη που συνεπάγεται κάτι τέτοιο, δηλ. στην εξοικονόμηση ενέργειας, χρημάτων, ανθρώπινου δυναμικού και κυρίως, στη μείωση του περιβαλλοντικού κόστους που συνεπάγεται ο σύγχρονος τρόπος ζωής.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Ευγενία Καραπάτσιου για την ενημέρωση των μαθητών μας κι ελπίζουμε ότι τέτοιες δράσεις θα συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση όλων μας, ώστε η ανακύκλωση από σύνθημα … να γίνει πραγματικά τρόπος ζωής.        

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...