Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023

 

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2023, το σχολείο μας συμμετείχε στις δράσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Εορδαίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. 

Το ετήσιο θέμα ‘Εξοικονόμηση ενέργειας’ έχει στόχο την ενθάρρυνση αλλαγής συμπεριφοράς προς όφελος της ενεργητικής κινητικότητας (την μετακίνηση δηλαδή με μη μηχανοκίνητα μέσα, τα δίκτυα, τους παράγοντες που την επηρεάζουν, τα οφέλη και οι περιορισμοί της καθώς και τις στρατηγικές ενίσχυσής της), των δημόσιων μεταφορών και άλλων καθαρών, έξυπνων λύσεων μεταφορών, οργανώνοντας δραστηριότητες και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης με τοπικούς ενδιαφερόμενους φορείς. Σκοπός της δράσης να προβληθούν τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής βιωσιμότητας, αποδίδοντας την ποιότητα που πρέπει να έχει ο δημόσιος χώρος ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών.

Συγκεκριμένα μαθήτριες και μαθητές της Α’ γυμνασίου συμμετείχαν ενεργά στις πιλοτικές δράσεις που διοργάνωσε ο Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Π.Ε.Κ. – Τ.Π.Ε.) Πτολεμαΐδας, δομή που ανήκει στην  Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.

Οι δράσεις ρομποτικής, με τίτλο “Μαθητές/τριες των Γυμνασίων του Δήμου Εορδαίας, που κατασκευάζουν και προγραμματίζουν αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα (ρομπότ) για τις έξυπνες και βιώσιμες μεταφορές του μέλλοντος”,  υλοποιήθηκαν με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις του Π.Ε.Κ. – Τ.Π.Ε. Πτολεμαΐδας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...