“Παιχνίδια γνωριμίας” – Δράση για την ομαλή μετάβαση μεταξύ των βαθμίδων εκπαίδευσης

Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο θεωρείται μια αξιοσημείωτη αλλαγή στη ζωή των παιδιών.

Για πολλούς μαθητές/τριες  αυτή η μετάβαση συνοδεύεται από ανάμεικτα συναισθήματα και προσδοκίες για το μέλλον αλλά και με ανησυχίες για το νέο σχολικό περιβάλλον.

Υπάρχουν διάφορες παράμετροι που δυσχεραίνουν την διαδικασία προσαρμογής στο περιβάλλον του Γυμνασίου, μια από αυτές  είναι η σχέση μεταξύ των μαθητών/τριων , οι νεοεισερχόμενοι μαθητές/τριες  ενώ ήταν οι μεγαλύτεροι/ες  στο προηγούμενο σχολείο, τώρα βρίσκονται ξανά στην θέση των μικρότερων.

Στο σχολείο μας , σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, υλοποιούνται δράσεις για  την ομαλή μετάβαση  των μαθητών/τριων  μεταξύ των  εκπαιδευτικών  βαθμίδων.

Στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων την Τετάρτη και την Πέμπτη 11&12 /10 πραγματοποιήθηκαν  «Παιχνίδια γνωριμίας μεταξύ των τάξεων»

Οι μαθητές/τριες  της  Α’ τάξης   έπαιξαν διάφορα παιχνίδια γνωριμίας  με τους μαθητές/τριες της Γ’ γυμνασίου  με σκοπό  την αποδοχή, την ομαδικότητα  και την ενεργό συμμετοχή.

Με διασκεδαστικό τρόπο, μέσω των παιχνιδιών “η πρώτη συνάντηση” – “παιχνίδι ονομάτων με μπάλα ” – “μαγικά τριάρια”, οι μαθητές/τριες  συστήθηκαν μεταξύ τους , μίλησαν για τα ενδιαφέροντα και τις ανησυχίες τους.

Οι εντυπώσεις όλων των μαθητών/τριων ήταν πολύ θετικές.

Η ομάδα για την μέριμνα ομαλής μετάβαση

μεταξύ των εκπαιδευτικών βαθμίδων

 

 

Attachments

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...