Φιλοξενώντας έναν Αστροναύτη στο σχολείο μας !

Σήμερα, 15/1/24 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε διαδικτυακά στο σχολείο μας τον κ. Δημήτρη Ψύχα ο οποίος ζει και εργάζεται  στο Noordwijk της  Ολλανδίας,  ως Μηχανικός Ραδιοπλοήγησης στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

Ο κ. Ψύχας, μας ενημέρωσε για το  έργο της (ESA)  που είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση Ευρωπαϊκών  διαστημικών προγραμμάτων. Παράλληλα, μας παρουσίασε το επάγγελμα του αστροναύτη, καθώς, λόγω της δουλειάς του, συνεργάζεται στενά μαζί τους. Μας μίλησε, για τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται, τα ψυχομετρικά τεστ στα οποία υποβάλλονται για την επιλογή τους, καθώς και τα ηλικιακά όρια για την άσκηση του επαγγέλματος του Αστροναύτη. Επιπλέον,  ο κ. Ψύχας αναφέρθηκε  στο πλήθος των ειδικοτήτων που εμπλέκονται στην υλοποίηση   των διαστημικών  προγραμμάτων.

Τέλος, ο ερευνητής δέχτηκε ερωτήσεις από τους/τις  μαθητές/τριες  σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη θέση που εργάζεται και μοιράστηκε μαζί μας ενδιαφέροντα γεγονότα από την καριέρα του.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δημήτρη Ψύχα και τον οργανισμό The Tipping Point  για το όμορφο  ταξίδι στον κόσμο του διαστήματος!

Οι εκπαιδευτικοί που οργάνωσαν τη συνάντηση είναι οι: Γ. Γεωργιάδου, Σ. Παπαγεωργιάδου και Π. Πέλλα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...