Διδακτική επίσκεψη στην Dioscurides στην Αναρράχη και στον Ιερό ναό Αγ. Μηνά Εμπορίου

     Την Πέμπτη 11/4/24 είχαμε τη χαρά να πραγματοποιήσουμε, με τους μαθητές της Β’ τάξης του σχολείου μας, διδακτική επίσκεψη στην παραγωγική μονάδα Dioscurides που βρίσκεται στην Αναρράχη Εορδαίας και στον Ιερό ναό του Αγίου Μηνά Εμπορίου.
     Σε συνεργασία με τους υπευθύνους του εργοστασίου Dioscurides, επιλέξαμε να προσεγγίσουμε διαθεματικά την γνώση σχετικά με παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου. Έτσι, οι μαθητές αξιοποιώντας τις γνώσεις τους από το μάθημα της Τεχνολογίας, έθεσαν ερωτήσεις στους υπευθύνους του εργοστασίου σχετικά με τη μορφή της εταιρίας , τα στάδια παραγωγής , τον ποιοτικό έλεγχο και τις εργαστηριακές έρευνες. Ενώ, ανακαλώντας τις γνώσεις τους στη Χημεία σχετικά με τις μεθόδους διαχωρισμού μειγμάτων και τη χρωματογραφία, κατανόησαν καλύτερα τη διαδικασία της απόσταξης των αιθέριων ελαίων. Τέλος, συνέδεσαν τις γνώσεις τους από τη Βιολογία σχετικά με την πρόληψη των ασθενειών, με τα βιολειτουργικά τρόφιμα που παράγει η επιχείρηση.
     Αξίζει να αναφερθεί ότι στην επίσκεψη συμμετείχαν και μαθητές από το Colegio Santo Angel από την Palencia της Ισπανίας που ήταν φιλοξενούμενοί μας υλοποιώντας πρόγραμμα που άφορα στην βιώσιμη ανάπτυξη και για τους οποίους έγινε ενημέρωση στην αγγλική γλώσσα.
     Η επίσκεψή μας στο χωριό Εμπόριο σχετίστηκε με τα μαθήματα, της Ιστορίας των Θρησκευτικών και των Εικαστικών. Αναλυτικότερα, επισκεφθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά με τις ξεχωριστές αγιογραφίες, το χειροποίητο τέμπλο και τους πολυέλαιους αντίγραφα των πολυελαίων του Αγίου Όρους. Θαυμάσαμε το πιστό αντίγραφο του Ναού της του Θεού Σοφίας (Αγία – Σοφιάς) με τα υπέροχα ψηφιδωτά . Περπατήσαμε στις κατακόμβες και εντυπωσιαστήκαμε από την κατασκευή τους. Ανεβήκαμε στο πιστό αντίγραφο του Πύργου του Γαλατά όπου υπάρχει κειμηλιαρχείο και διαμορφώνεται το κέντρο νεότητας.
     Θεωρούμε ότι με τις παραπάνω διδακτικές επισκέψεις , οι μαθητές μας εμπέδωσαν βιωματικά όλα όσα διδάσκονται αντίστοιχα στην τάξη, διασκέδασαν και προσέφεραν στους φιλοξενούμενούς τους χρήσιμες εμπειρίες.
     Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Dioscurides και τους υπευθύνους της επιχείρησης κο. Ρούμπα Νικόλαο και κο Ίτσκο Χρήστο για την ξενάγηση και τα δώρα που προσέφεραν στους μαθητές και τους φιλοξενούμενούς μας!
     Ευχαριστούμε κο Μαγούλα Χαράλαμπο για την εμπεριστατωμένη ξενάγηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά και τις πολύτιμες πληροφορίες που μας έδωσε!
Τη διδακτική επίσκεψη οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί, Γ.Γεωργιάδου, Ελ.Ελματζίδου , Σ. Παπαγεωργιάδου,  Μ.Παππά .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...